Over mij

Al vanaf mijn 18e jaar schilder ik, zodat mijn eerste vaardigheden autodidactisch waren. In die begintijd liet ik mij door heel verschillende stromingen beinvloeden. Geinspireerd door Picasso schilderde ik een zelfportret. Ook de stijl van Bernard Buffet trok mij aan. Ik ben toen gaan experimenteren en schilderde heel verschillende onderwerpen. Van stillevens in Bernard Buffet stijl tot liefelijke portretten in zachte pasteltinten.

Na een lange onderbreking door andere, beroepsmatige activiteiten, heb ik mijn schilderpassie weer opgepakt. De wens niet te veel aan een stijl gekluisterd te zijn is gebleven, maar dit kristalliseerde uit in onderwerpen die veelal dicht bij het dagelijkse leven staan en ook steeds figuratiever werden. Mens en omgeving zijn meestal de onderwerpen. Naast olieverf benut ik eveneens de vele mogelijkheden van acrylverf. Dit werd begeleid en gestimuleerd door o.a. schilderlessen bij Charlotte Leenen in Loenen, waar modelschilderen extra vaardigheden opleverde.

De wens niet in één kunstzinnig vakje te blijven bleek ook uit de opkomende liefde voor het beeldhouwen. Omdat dit nieuw voor mij was heb ik vanaf het begin mijn professionele vaardigheden opgedaan bij gerenommeerde kunstenaars. Vanaf 2012 ben ik begonnen met beeldhouwles bij de beeldhouwster Liesbeth Tamsma in Utrecht, en vanaf 2014 bij Herma Bovenkerk van het Beeldhouwcentrum in Koudum (Fr.). Ik werk met verschillende soorten steen, en sinds een paar jaar ook in brons.

Mijn beeldhouwwerk is zowel abstract als figuratief, omdat beide uitingen in staat zijn mijn expressie vorm te geven. Aanvullend heb ik een aantal masterclasses gevolgd bij de Amerikaanse, in Nederland wonende, beeldhouwer Jon Gardella.

FK-2018-22063